• 6 Μαρτίου 2017

ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ

ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ

ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ 985 300 STERNLIFT

Οι ανελκυστήρες είναι μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων που ζούνε στις πόλεις. Αν και ο περισσότερος κόσμος τους χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση, παρόλα αυτά λανθασμένες αντιλήψεις για τα ασανσέρ και την ασφάλεια τους εξακολουθούν να υπάρχουν. Αυτοί οι αστικοί μύθοι σχετικά με τους ανελκυστήρες διαιωνίζονται από στόμα σε στόμα αλλά και από ταινίες ή είναι απλά αποκυήματα της φαντασίας μας. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά:

Μύθος: Οι ανελκυστήρες βασίζονται σ’ ένα συρματόσχοινο και μπορεί να πέσουν αν αυτό κοπεί.

Αλήθεια: Καταρχήν οι ανελκυστήρες δεν κρατιούνται από ένα συρματόσχοινο αλλά από 4 με 10. Δεύτερον, τα συρματόσχοινα είναι τόσο προσεκτικά σχεδιασμένα που μπορεί να κουβαλήσουν πολύ μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με τις προδιαγραφές τους. Συνήθως τα σύγχρονα συρματόσχοινα έχουν αντοχή να σηκώσουν 12 φορές το βάρος ενός ανελκυστήρα. Σε περίπτωση πάλι που συμβεί η τελείως ακραία περίπτωση που όλα τα συρματόσχοινα κοπούν, θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός ασφαλείας που θα εμποδίσει τον ανελκυστήρα από το να πέσει.
Αν και οι ανελκυστήρες μπορούν να κουβαλήσουν πολύ μεγαλύτερο βάρος από τις προδιαγραφές τους, δεν πρέπει ποτέ να προσπαθήσετε να τους φορτώσετε με μεγαλύτερο βάρος από αυτό που δίνεται στις οδηγίες. Όταν υπάρχει υπερβολικό βάρος, οι σύγχρονοι ανελκυστήρες δεν μετακινούνται καθόλου και οι πόρτες τους δεν κλείνουν.

Μύθος: Έχουν υπάρξει περιστατικά που ο ανελκυστήρας είχε ελεύθερη πτώση για μερικούς ορόφους πριν σταματήσει.

Αλήθεια: Όλοι οι σύγχρονοι ανελκυστήρες έχουν εξοπλιστεί με ρυθμιστή ταχύτητας για να ελέγχει την ταχύτητα τους. Αν λοιπόν ξεπεραστεί η επιθυμητή ταχύτητα, ο μηχανισμός ασφαλείας ενεργοποιείται και αναγκάζει τον ανελκυστήρα να σταματήσει. Λειτουργεί στην ουσία σαν φρένο, που προκαλεί ένα ελεγχόμενο σταμάτημα ανάλογο με την ταχύτητα του ανελκυστήρα.

Μύθος: Αν ο ανελκυστήρας σταματήσει ανάμεσα σε ορόφους, υπάρχει κίνδυνος να εξαντληθεί το οξυγόνο του θαλάμου.

Αλήθεια: Ο θάλαμος ενός ανελκυστήρα δεν είναι κλεισμένος αεροστεγώς. Έχει συστήματα εξαερισμού και σε κάποιες περιπτώσεις είναι επίσης εξοπλισμένος με αιρκοντίσιον.

Μύθος: Είναι δυνατόν να διαφύγει κάποιος από τον σταματημένο ανελκυστήρα μέσα από την καταπακτή ασφαλείας.

Αλήθεια: Οι καταπακτές ασφαλείας όντως υπάρχουν για περιπτώσεις διάσωσης αλλά οι επιβάτες δεν πρέπει ποτέ να τις χρησιμοποιήσουν σαν οδό διαφυγής. Οι πυροσβέστες ή άλλοι επαγγελματίες σε ομάδα διάσωσης που έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν αλλά ποτέ το επιβατικό κοινό καθώς μία τέτοια κίνηση είναι πολύ επικίνδυνη.

Μύθος: Πατώντας το κουμπί που καλεί τον ανελκυστήρα πολλές φορές έχει σαν αποτέλεσμα να φτάσει ο ανελκυστήρας πιο γρήγορα.

Αλήθεια: Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αρκεί να πατήσει κάποιος μία φορά το κουμπί κλήσης και ο ανελκυστήρας λαμβάνει το μήνυμα και το λογισμικό του αποφασίζει την διαδρομή που θα ακολουθήσει.

Μύθος: Μπορεί κάποιος αν θέλει να σταματήσει τον ανελκυστήρα για να έχει μία προσωπική στιγμή μέσα στον θάλαμο.

Αλήθεια: Το κουμπί για να σταματήσει το πατάμε μόνο σε συνθήκες πραγματικής ανάγκης. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται διαφορετικά. Η περιττή χρήση του μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην λειτουργία του ανελκυστήρα.

Πηγή: The most common myths about elevators

Ζητήστε μας οικονομική προσφορά για την συντήρηση του ανελκυστήρα σας. Γνώμονας μας είναι η ασφάλεια σας & η κάλυψη των αναγκών σας. Καλέστε μας στο 210 6524950.