πιστοποιηση ασανσερ
Πιστοποίηση Ανελκυστήρα

Πιστοποιημενη ασφαλεια

Αξιοπιστος Ελεγχος & Πιστοποιηση Ανελκυστηρων

Η STERN LIFT σε συνεργασία με τον καταξιωμένο φορέα ελέγχου για την πιστοποιηση ανελκυστηρων TUV HELLAS, μέλος του οργανισμού TUV NORD GROUP, αναλαμβάνει την έκδοση πιστοποιητικού για κάθε τύπο ανελκυστήρα.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 2064/Β/2008, όλοι οι ανελκυστήρες, παλαιοί και νέοι, που αφορούν μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, δημόσια και επαγγελματικά κτίρια, βιομηχανικούς χώρους, πλοία κ.ά., πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό για την εξακρίβωση της ασφαλούς λειτουργίας τους. Στη STERN LIFT, μετά τον έλεγχο και την πιστοποιηση ασανσερ, αναλαμβάνουμε χωρίς κόστος την σύνταξη τεχνικού φακέλου και την καταχώρηση του πιστοποιητικού και των υπόλοιπων αναγκαίων εγγράφων στην αρμόδια νομαρχία, ή δήμο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να πληροφορηθείτε τις νομοθετικές λεπτομέρειες που αφορούν τον δικό σας ανελκυστήρα

210 65 24 950

Με κοινή υπουργική απόφαση τέθηκε σε ισχύ η υπ’ αριθμ. οικ. Φ.Α./92/ΟΙΚ.28425/2008 (ΦΕΚ 2064/Β/2008) στις 22 Δεκεμβρίου 2008, με τίτλο “Συμπλήρωση διατάξεων σχετικά με την εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και ασφάλεια των ανελκυστηρων” Με αφορμή τα παραπάνω, θα ενημερωθείτε στη συνέχεια πάνω στις αλλαγές και απαιτήσεις της συγκεκριμένης νομοθεσίας όσον αφορά τους ανελκυστήρες.

Σύμφωνα λοιπόν με τη νομοθεσία, ο περιοδικός έλεγχος καθώς και η πιστοποιηση ανελκυστηρων ειναι υποχρεωτικές ενέργειες,

από αναγνωρισμένους από το κράτος φορείς, για παράδειγμα την TUV HELLAS, που είναι και ο μόνιμος αξιόπιστος συνεργάτης μας. Η διαδικασία αρχικού ελέγχου ενός ανελκυστήρα με λίγα και περιεκτικά λόγια γίνεται ως εξής: Ο διαχειριστής θα καλέσει στην αρχή αναγνωρισμένο φορέα ελέγχων και πιστοποιήσεων. Ο φορέας με την συνδρομή αδειούχου συντηρητή, για λόγους ασφαλείας, θα διεξάγει τον έλεγχο. Θα καταγράψει τα σημεία του ανελκυστήρα μη συμμόρφωσης με τις νέες απαιτήσεις και θα τα γνωστοποιήσει μέσα από μια γραπτή επίσημη έκθεση στον διαχειριστή.
Ο διαχειριστής, στη συνέχεια, θα ενημερώσει τον αδειούχο συντηρητή και θα του αναθέσει την αποκατάσταση των σημείων αυτών. Με το πέρας της αποκατάστασης θα κληθεί ξανά από τον διαχειριστή ο φορέας, για να διαπιστώσει την ορθή αποκατάσταση, την ομαλή λειτουργία και την ασφάλεια του ανελκυστήρα βάσει των νέων νομοθετικών απαιτήσεων.

Τέλος, ο φορέας θα εκδώσει την πιστοποιηση ασανσερ, η οποία θα πρέπει να κατατεθεί στον τεχνικό φάκελο του ανελκυστήρα στον δήμο όπου υπάγεται.

Πιστοποιηση Ασανσερ με τις Καλυτερες Προδιαγραφες

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ

Ανά 1 έτος

σε ανελκυστήρες που είναι εγκατεστημένοι σε δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, θέατρα, κινηματογράφους, χώρους στάθμευσης και ξενοδοχεία ανω των 200 δωματίων.

Ανά 3 έτη

σε κτίρια επαγγελματικής χρήσης με λιγότερες από 6 στάσεις.

Ανά 4 έτη

σε κτίρια επαγγελματικής χρήσης με περισσότερες από 6 στάσεις.

Ανά 5 έτη

σε πολυκατοικίες και λοιπά κτίρια κατοικιών με λιγότερες από 6 στάσεις.

Ανά 6 έτη

σε πολυκατοικίες και λοιπά κτίρια κατοικιών με περισσότερες από 6 στάσεις.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ
(εφημερίδα της κυβερνήσεως)

Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα στα τηλέφωνα της εταιρίας μας, ή αφήστε τα στοιχεία σας στη φόρμα επικοινωνίας στο site της STERN LIFT για να κλείσετε ραντεβού για αρχικό, ή περιοδικό έλεγχο, ή για να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία πάνω στο νομοθετικό πλαίσιο για την πιστοποιηση ανελκυστηρων.

210 65 24 950